Noi bursieri ai ULIM în Coreea de Sud

În baza acordurilor de colaborare bilaterală între ULIM și universitățile Gimcheon și Hanyang din Coreea de Sud, cinci studenți din anul II din cadrul Facultății de Litere au plecat la studii ca bursieri, în perioada celui de-al doilea semestru academic. Anastasia Fomov, Alina Poiată, Alina Rudean, Ana Troșin și Mihaela Secrii au devenit bursierele ULIM. ”O parte dintre bursierii noștri precedenți au revenit în R. Moldova și s-au încadrat în activități de promovare a relațiilor bilaterale dintre țările noastre, alții își continuă studiile la masterat și doctorat, pentru a deveni profesori de limba coreeană. Avem absolvenți care muncresc în companii coreene”, explică dl. Han Ho Jin, directorul Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM.

Tinerii noștri obțin un nivel ridicat de instruire, pentru a deveni competitivi alături de colegii lor din țările dezvoltate

Din anul 2008, de la deschiderea Centrului de Limba și Cultura Coreeană ”Se Jong” din cadrul ULIM, în premieră, pentru R. Moldova, circa 60 de tineri de la noi au studiat în Coreea de Sud. De atunci, grație acestei instituții de prestigiu internațional, la ULIM, se derulează proiecte educaționale importante pentru țările noastre,  la care aplică numeroși studenți, deveniți beneficiari ai unor burse de studii în Coreea de Sud. Tinerii noștri obțin un nivel ridicat de instruire, pentru a deveni competitivi alături de colegii lor din țările dezvoltate.

”Facultatea Litere (Engleză-Coreeană), ULIM este una dintre cele mai solicitate, deoarece oferă oportunitatea de-a progresa rapid și a obține burse de studii în R. Coreea. Ulterior, cei mai buni studenți optează să învețe la facultățile de economie, drept, tehnologii informaționale, psihologie sau își aprofundează cunoștințele de coreeană la o facultate de filologie din R. Coreea.

Tinerii aceștia au mari perspective de a-și continua studiile masterale și doctorale în țara noastră sau chiar de-a se angaja acolo. De fapt, noi îi educăm astfel, ca să revină acasă și mulți dintre cei plecați la studii, promit să se întoarcă în R. Moldova, ca să contribuie la dezvoltarea țării. Ținem legătura cu studenții ULIM-ului din Coreea de Sud în permanență și le oferim tot sprijinul necesar. Cei care se întorc acasă, activează în diverse instituții, cu rezultate de excepție. Unii dintre bursierii ULIM-ului sunt apreciați în context internațional și devin lideri printre studenții din străinătate”, spune dl Han Ho Jin.

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


02.03.2017