LA MULȚI ANI, ULIM!

La 16 octombrie se împlinesc 22 de ani de la fondarea Universității Libere Internaționale din Moldova. Instituția a fost creată în spiritul tradițiilor universitare clasice, coroborate cu modernitatea tehnologiilor educaționale europene și nord-americane. Astăzi ULIM este unica universitate privată din RM care a reușit să se afirme în plan național și internațional cu o prestație inconfundabilă, ce se datorează resurselor umane de excepție și managementului de performanță a proceselor universitare de predare, cercetare și servicii pentru comunitate.

ULIM este membră a Agenției Universitare a Francofoniei din 1997, are reprezentantul său în instanțele AUF; ULIM este unica universitate din RM semnatară a Magna Carta Universitatum (Bologna, 2007); ULIM este membră a Asociației Europene a Universităților, a Asociației Internaționale a Universităților.

ULIM a fost prima universitatea care a promovat reforma Procesului Bologna, devansând implementarea acesteia mult prea înaintea deciziei guvernamentale de a o pune în aplicare.

ULIM în 22 de ani nu a beneficiat de nicio finanțare din bugetul statului. ULIM este cea mai valoroasă investiție în învățământul superior din RM. ULIM a pregătit până în prezent zeci de mii de specialiști pentru piața muncii din RM, cea regională și internațională. Absolvenții ULIM duc faima Alma Mater și a Republicii Moldova în cele mai prestigioase instituții din RM și de peste hotare. Zeci de mii de pagini de publicații științifice fac onoarea corpului profesoral ULIM, dar și Republicii Moldova.

La ULIM dintotdeauna au fost privilegiate competențele, rațiunea, gândirea critică și dezbaterea liberă. Cultura democrației este cheia succesului într-o adevărată familie universitară, care astăzi este ULIM.

Adresăm cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor studenților și profesorilor ULIM, Senatului și Rectoratului ULIM. Le dorim multă perseverență, succese în realizarea proiectelor profesionale și științifice.

Vivat, Crescat, Floreat, Semper sint in flores!


16.10.2014