Medici din Italia au oferit o lecție publică, la ULIM

Personalități academice din Italia au efectuat o vizită, la ULIM. Dna Marisa Rigoni, naturopat, consultant în metamedicină şi Gabriel Muratori, specialist în același domeniu, au avut o întâlnire cu studenții mai multor facultăți, eveniment organizat de Departamentului Informațional Biblioteconomic. Oaspeții au analizat noile tendințe din medicină.

Meta medicina atenționează asupra existenței unor blocajelor interioare, provocate de anumite momente traumatice din trecut și au fost refulate în subconștient, susțin experții. Aceste blocaje ne închistează și ne fac să suferim pe parcursul întegii vieți. Dar atunci când le conștientizăm, înțelegem cauza și ne schimbăm atitudinea, aceste suferințe își pierd puterea asupra conștientului. Are loc eliberarea de tensiune și omul devine capabil să se bucure de viață, să-și înțeleagă rostul, misiunea și să creeze lucruri frumoase, susține dna Maria Rigoni.

La rândul său, dl. Gabriel Muratori a oferit argumente științifice asupra efectului produs de tehnicile meta medicinei. Domnia sa a absolvit Universitatea din Bolognia, una dintre cele mai vechi si prestigioase din Italia. Având o bogată experiență în practica sa de medic de familie, a remarcat faptul că medicina tradițională nu poate da răspunsuri la multe întrebări, legate de tratarea anumitor boli.

“Totuși, în ultimii ani și medicina tradițională începe să acorde o atenție mai mare emoțiilor, înțelegând importanța lor în evoluția bolilor și a tratamentului. Studiile actuale ale sistemului nervos explică acest mecanism – partea creierului, responabilă de emoții,  are legătură cu toate sistemele organismului, iar prin ele cu fiecare celulă”, susține Gabriel  Muratori.

Reprezentanții meta medicinei din Italia au fost însoțiți de dna Alina Suslari, specialistă în formare din R. Moldova, care a studiat în țara lui Dante.

Alina Rusu, Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


02.10.2017