Universitatea Libera Internationala din Moldova

 

NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS
"We do not learn for the school, but for life"

Mesaj Rector

Universitatea Libera Internationala din Moldova, copil al reformelor, a fost fondata la 16 octombrie 1992 prin decizia guvernului Republicii Moldova. Centru universitar modern, dinamic, ULIM pledeaza pentru accesibilitatea si diversitatea studiilor universitare. Astazi, ULIM-ul promoveaza cele mai noi tehnologii educationale si informationale in procesul didactico-stiintific, esenta acestuia fiind orientata spre formarea calitativa a specialistului de maine, in stricta conformitate cu imperativele Procesului de la Bologna

mai multe

NOUTATI / EVENIMENTE

 • Conferința științifico-practică

  29.10.2014Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale, Catedra Filologie Romanică „Petru Roşca” din cadrul Facultăţii de Litere, ULIM, organizează Conferința științifico-practică cu participare internaţională cu genericul (Meta)limbajele specializate și documentarea terminologică multilingvă din perspectiva practicii traductive, care va avea loc în data de 30 octombrie 2014, în incinta universităţii.
 • Prelegere la ULIM susținută de către Ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka TAPIOLA

  24.10.2014Studenții Univerității Libere Internaționale din Moldova au fost familiarizați despre avantajele integrării europene direct de către Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Pirkka Tapiola.
 • Conferința Națională cu participare internațională la ULIM ”Sănătatea psihologică – o prerogativă a contemporaneităţii”

  22.10.2014Cea de-a patra ediţie a Conferinței Naționale cu participare internațională, consacrată Zilei Profesionale a Psihologului în Republica Moldova, s-a desfășurat la ULIM, la 22 octombrie 2014, cu genericul ”Sănătatea psihologică – o prerogativă a contemporaneităţii”.
 • 22 de ani de tradiţie şi excelenţă academică la ULIM!

  17.10.2014În această splendidă şi multicoloră toamnă, anotimpul în care se pun pe cântar realizările obţinute de-a lungul unui an, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova a adăugat cea de-a 22-a filă în cartea istoriei sale.
 • Prelegere publică prezentată de către Iulian Chifu, consilier al președintelui României

  17.10.2014La 17 octombrie curent, în cadrul ULIM a fost organizată lecția publică susținută de Iulian Chifu, conf. univ., dr., consilierul președintelui României, la tema “România-Republica Moldova și contextul actual de securitate: Perspective după Summit-ul NATO din Țara Galilor”. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul de Informare privind NATO în Republica Moldova, Ambasada României și Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova.
 • ANUNȚ

  17.10.2014Conferinţa naţională „Sănătatea psihologică - o prerogativă a contemporaneității”, ULIM, 22 octombrie, 2014
 • Prelegere publică

  17.10.2014
 • ULIM la de 22 ani mai are doi campioni la Judo!

  16.10.2014Astăzi, 16 octombrie este o zi specială, acum 22 de ani a fost înființată Universitatea Liberă Internațională din Moldova, tot astăzi studenții ULIM-ului au cucerit două medalii de bronz la Campionatul Național Universitar de Judo.
 • LA MULȚI ANI, ULIM!

  16.10.2014La 16 octombrie se împlinesc 22 de ani de la fondarea Universității Libere Internaționale din Moldova. Instituția a fost creată în spiritul tradițiilor universitare clasice, coroborate cu modernitatea tehnologiilor educaționale europene și nord-americane. Astăzi ULIM este unica universitate privată din RM care a reușit să se afirme în plan național și internațional cu o prestație inconfundabilă, ce se datorează resurselor umane de excepție și managementului de performanță a proceselor universitare de predare, cercetare și servicii pentru comunitate.
 • Zilele Universității

  13.10.2014În această splendidă şi multicoloră toamnă, anotimpul în care se pun pe cântar realizările obţinute de-a lungul unui an, Universitatea Liberă Internațională din Moldova adaugă cea de-a 22-a filă în analele istoriei sale.
 • Întrevederea vicerectorului Nicolae Țâu cu Șeful Delegației Uniunii Europene

  13.10.2014Vice Rectorul pentru cooperare internațională, ULIM, Nicolae Țâu, a avut astăzi, 13 octombrie 2014, o întrevedere cu Ambasadorul, Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

mai multe