Universitatea Liberă Internațională din MoldovaComunicate de presă


 • Oportunităţi informaţional-bibliotecare la ULIM

  Din 1 septembrie, Departamentul Informaţional Biblioteconomic (DIB) desfășoară Programul „Grija pentru noii utilizatori”, destinat  studenţilor anului I, masteranzilor, doctoranzilor și noilor angajaţi ai ULIM. 

  Proiectul urmărește sensibilizarea noilor utilizatori DIB în ceea ce privește oportunităţile informaţional-bibliotecare, formarea deprinderilor privind accesarea, evaluarea şi utilizarea corectă şi etică a informaţiei de către studenţi şi cadre didactico-ştiinţifice. 

  04.09.2015
 • Adelina Harunjen, studentă la Drept:

  Am cunoscut sistemul de drept american din interior

  Proiectul Institutului ”Leavitt” pentru Dezvoltare Internațională este o investiție inteligentă în viitorul RM, care țintește spre educarea unei noi generații de juriști, în spiritul onestității, eticii profesionale, transparenței justiției, principiilor și valorilor legale și intoleranței pentru acte de corupție. Astfel, am cunoscut sistemul de drept american din interior, am discutat cu numeroși practicieni de acolo, cărora le-am ”furat” din experiență. Le-am aflat părțile bune și slabe, am analizat ce am putea prelua în RM, pentru a ajusta sistemul nostru judiciar la standardele mondiale.

  04.09.2015
 • Profesori de la ULIM la Salonul Internațional de Carte

  Institutul de Cercetări Filologice și Intreculturale (ICFI) din cadrul ULIM a participat la cea de-a XXIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte 2015, organizat de Biblioteca Națională.  Au fost lansate șase volume, semnate de cercetătorii ICFI și două reviste care au văzut lumina tiparului sub egida institutului.

  04.09.2015
 • EVENIMENT ON-LINE LA ULIM

  La această oră, la ULIM, are loc susținerea tezei de doctor cu tema ”Organizarea economico-managerială a controlului biochimic și biofizic în vederea asigurării sustenabilității sanitare”, susținută de doamna Ioana-Andreea MARINESCU. Vă invităm să urmăriți on-line acest eveniment deosebit, la care sunt prezenți profesori doctori din mai multe instituții universitare din RM și România.

  04.09.2015
 • O teză de doctor de maximă actualitate


  Soluții practice pentru dezvoltarea vertiginoasă a turismului din România și RM

  Cum am putea dezvolta turismul în RM și România, în contextul integrării europene și globalizării, prin crearea unor condiții reciproc avantajoase de eficiență economică? Aceasta  este întrebarea la care răspunde Cosmina Silviana Savu în teza sa de doctorat, susținută, recent, la ULIM. Autoarea abordează problematica anunțată sub aspecte științifice mai puțin studiate la noi.

  03.09.2015
 • Adelina Harunjen, studentă la Drept:

  Am cunoscut sistemul de drept american din interior

  Proiectul Institutului Leavitt pentru Dezvoltare Internațională este o investiție inteligentă în viitorul RM, care țintește spre educarea unei noi generații de juriști, în spiritul onestității, eticii profesionale, transparenței justiției, principiilor și valorilor legale și intoleranței pentru acte de corupție.

  02.09.2015

mai mult

 Absolvenți ULIM


Toți Absolvenții