Universitatea Libera Internationala din Moldova

 

NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS
"We do not learn for the school, but for life"

Mesaj Rector

Universitatea Libera Internationala din Moldova, copil al reformelor, a fost fondata la 16 octombrie 1992 prin decizia guvernului Republicii Moldova. Centru universitar modern, dinamic, ULIM pledeaza pentru accesibilitatea si diversitatea studiilor universitare. Astazi, ULIM-ul promoveaza cele mai noi tehnologii educationale si informationale in procesul didactico-stiintific, esenta acestuia fiind orientata spre formarea calitativa a specialistului de maine, in stricta conformitate cu imperativele Procesului de la Bologna

mai multe

NOUTATI / EVENIMENTE

 • Seminar metodologic „Interconexiunea paradigmelor didactice şi metodologice în predarea limbilor străine”, ediţia a V-a, 21 ianuarie 2015

  21.01.2015La 21 ianuarie 2015, în cadrul Facultății de Litere ULIM și-a desfășurat lucrările ediția a V-a a Seminarului metodologic „Interconexiunea paradigmelor didactice şi metodologice în predarea limbilor străine”, organizat de Catedra Filologie Germanică, cu suportul Institutului de Cercetări Filologice și Interculturale, Catedra Filologie Romanică «Petru Roșca» și DIB ULIM.
 • Cursuri gratuite de limba poloneză ținute de profesorul Kurp Iaroslaw

  19.01.2015Se anunță o nouă sesiune de înscriere la cursurile gratuite de limba poloneză ținute de profesorul Kurp Iaroslaw, originar din Polonia, care predă limba poloneză ca curs facultativ la l ULIM începând cu anul academic 2010-2011 pînă în prezent, în cadrul lectoratului polonez finanțat de către Ministerul Științei și Învățământului Superior al Republicii Polone.
 • Şedinţa Clubului „TABLETE LITERARE PENTRU STUDENŢII SECOLULUI AL XXI-LEA”

  14.01.2015Consemnarea a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi a Zilei Naționale a Culturii,15 ianuarie 2015, ora 12:00.
  Sala de Lectură nr. 3 Filologie Romano-Germanică (et. 4, bl. 3).
 • Universitatea Liberă Internațională din Moldova exprimă profunde condoleanțe poporului francez

  08.01.2015Universitatea Liberă Internațională din Moldova exprimă profunde condoleanțe poporului francez, Franței, rudelor și apropiaților victimelor atentatului terorist împotriva echipei jurnalistice a publicației Charlie Hebdo. Acest atentat barbar a lovit în inima democrației – teroriștii au dorit să omoare libertatea de exprimare. Profesorii și studenții ULIM aduc omagiu victimelor atentatului din 7 ianuarie 2015 – desinatori, jurnaliști, polițiști – bravi apărători ai valorilor Republicii în țara lui Voltaire și Hugo.
  Libertatea nu poate fi omorâtă! Trăască Libertatea! Trăiască Franța!
 • Mesaj de felicitare

  24.12.2014Cu prilejul Crăciunului şi a sărbătorilor de iarnă, Conducerea și Senatul ULIM vă dorește ca toate visele pe care le făuriți în aceste zile magice de sărbătoare să se împlinească, iar drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în casă fericire și belșug. Multă prosperitate, noroc și sănătate, gânduri frumoase și sărbători călduroase întregului colectiv ULIM.
  Fie ca sărbătoarea Crăciunului și cumpăna dintre ani să vă umple tuturor inima de înțelepciune, fericire şi încredere în viitor. Fie ca Anul nou care vine să ne aducă tuturor realizări profesionale, împliniri personale şi o înaltă propăşire academică.

  Crăciun Fericit şi la mulţi ani!
 • Ana GUȚU a participat la reuniunile instanțelor AUF, Paris, 9-11 decembrie 2014

  15.12.2014La data de 9-11 decembrie, la Paris în localurile Agenției Universitare a Francofoniei au avut loc reuniunile instanțelor AUF – Consiliul Științific, Consiliul Asociativ și Consiliul de Administrare.
 • Oportunități și beneficii

  15.12.2014Dat fiind statutul de membru al Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor(IAU), ULIM beneficiază de dreptul de acces gratuit la resursele electronice, editate sub egida acesteia.
 • LANSARE DE CARTE

  11.12.2014„LUCRĂRI DE LABORATOR LA TEORIA AŞTEPTĂRII”
  (de Gheorghe MIŞCOI, Diana BEJENARI, Lilia MITEV)
  12 Decembrie 2014, ora 12.00, Sala polivalentă de lectură nr.2(bl.1, et. 6)
 • Expoziția tinerilor artiști - Pulse-New Vision

  11.12.2014Vineri, 12 decembrie, ora 18:00, în cadrul Galeriei de artă Art Labirinth. Muzeul Zemstvei (str. Sfatul Ţării nr.8) va avea loc Expoziția Pulse-New Vision, eveniment prilejuit de finalizarea cursului teoretico-practic Pictura europeană contemporană – susținut de către maestrul Akos Banki (actualmente doctorand la ULIM în baza proiectului de mobilitate ERASMUS MUNDUS EMP-AIM, instituția de origine fiind Pecs University, Ungaria.
 • Conferinţa Ştiinţifică Inter-universitară, consacrată Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului

  10.12.2014La data de 10 decembrie 2014, în incinta Universităţii Libere Internaţionale din Moldova a avut loc Conferinţa Ştiinţifică Inter-universitară, consacrată Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului. La lucrarile conferinţei au participat atât studenţii din ciclu licenţă cât şi masteranzi din diferite instituţii de învăţământ superior din capitală.Programul conferinţei a fost structurat în 4 secţiune, şi anume:
 • Participarea în premieră a unei Universități din Republica Moldova la cea de a 16-a Adunare Generală a Consiliului European al Limbilor

  09.12.2014În perioada 4-5 decembrie curent, Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost invitată să participe în calitate de membru cu drepturi depline la cea de-a 16-a Adunare Generală a Consiliului European al Limbilor, organizat în cadrul Universității Catolice Leuven din Bruxelles, Belgia.
 • Lansare de carte

  08.12.2014Autorul romanului, Lilia Calancea – absolventa a universităţii Libere Internaţionale din Moldova facultatea Limbi Stăine, anul 2002.
  În prezent activează în cadrul Consiliului Municipalităţilor şi Regiunilor Europene, Bruxelles, Belgia.

mai multe