Universitatea Liberă Internațională din MoldovaNoutăți


 • ”ERASMUS MUNDUS”

  Universitățile europene își deschid porțile și pentru tinerii din ULIM

  Cea mai veche universitate din Ungaria - Universitatea Pecs - fondată în anul 1367, se bucură de prestigiu în tot spațiul UE. Timp de un semestru, doctoranda ULIM, Olga Afanas, a beneficiat de o bursă de cercetare în cadrul Programului de cooperare și mobilitate universitară ”Erasmus Mundus EMP-AIM”, la Facultatea de Științe Umanitare a acestei universități. Tânăra a avut posibilitatea nu doar să realizeze baza lucrării sale de doctorat, dar să călătorească și să comunice intens cu semeni din țările europene. 

  06.07.2015

 • Natalia Timuș, profesoară la Universitatea din Maastricht:
  ”Vreau să întorc țării și ULIM-ului o parte din ”bagajul” meu intelectual”

  Cercetătoare la Universitatea din Maastricht (Olanda) și lectoră la Sciences Po. Paris (Menton, Franța) – Natalia Timuș - este, întâi de toate, mândria ULIM-ului, unde a studiat și și-a susținut excelent licența în relații internaționale, în anul 2003. Natalia și-a urmat studiile de masterat și cele de doctorat în științe politice la Universitatea Central Europeană din Budapesta, încheindu-le cu Magna Cum Laude.

  01.07.2015
 • ”Absolvenții ULIM - viitori designeri - vor duce faima țării în toată lumea”

  Recent, în incinta Aulei Magnifice, s-a desfășurat susținerea proiectelor de licență a absolvenților ULIM, viitori specialiști în Design Interior și Design Vestimentar. Acest examen s-a transformat într-un eveniment artistic de amploare la ULIM. Prestația excelentă a celor 17 absolvenți ai Facultății de Informatică, Inginerie, Design a fost apreciată la cel mai înalt nivel de Comisia de licență. 27.06.2015

 • Bătălia pentru limba franceză poate fi câștigată

  Raluca Lăpădat, licențiata Universitatății de Vest din Timișoara, și-a urmat studiile masterale și doctorale la ULIM. Este profesoară de franceză la un liceu din Târgu-Jiu, membră a Asociației române a profesorilor de limba franceză și își propune să contribuie la integrarea tehnologiilor informaționale și ale comunicării în procesul didactic din România și R. Moldova.

  27.06.2015
 • Singurul român al Academiei Franceze de Agricultură va deveni Doctor Honoris Causa al ULIM

  Ieri, Senatul ULIM a decis conferirea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului dr. Cicerone Rotaru, singurul român membru al Academiei Franceze de Agricultură. S-a născut la 28 iulie 1926, la Vaslui, și are origini basarabene. Tatăl domniei sale a lucrat profesor la Călărași, în perioada României Mari, a decedat pe acest pământ și a fost înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău (Armenesc). Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Cicerone Rotaru va avea loc în luna octombrie, la ULIM.

  25.06.2015
 • Senatul ULIM a hotărât să renunțe la examenele de licență

  Ieri, Senatul ULIM a decis renunțarea la examenele de licență a acestei instituții, conform autonomiei universitare. Senatul a adoptat Decizia cu privire la organizarea examenului final de licență, care va consta doar din susținerea proiectului/teză. ”Prin urmare, nu vom avea examene de licență separate, așa cum obișnuiam până în prezent. Renunțăm la acest vestigiu sovietic. Examenele de licență supuneau studenții unei unor evaluări repetate, aceștia obțineau note la discipline pe care deja le susținuseră anterior. Decizia Senatului ULIM este în conformitate cu noul Cod al Educației, art. 89, ce permite această libertate academică”, menționează dr. Ana Guțu, prim-vicerector ULIM.

  25.06.2015

mai mult

 
Absolvenți ULIM


Toți Absolvenții