Consemnarea Zilei Europei la ULIM. Prelegere publică ”Oportunitățile integrării europene pentru Republica Moldova”

La 8 mai curent, în contextul consemnării Zilei Europei la ULIM, în Sala Polivalentă de Lectură nr. 2, Facultatea Drept ULIM în colaborare cu Departamentului Informațional Biblioteconomic a organizat prelegerea publică ”Oportunitățile integrării europene pentru Republica Moldova”. Prelegerea a fost susţinută de către Decanul Facultății Drept, dr. conf univ. Alexandru Cauia. 

În cadrul întâlnirii au fost discutate: parcursul istoric al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, structura și specificul sistemului instituțional de natură supranațională al Uniunii Europene, bunele practici ale gestionării politicilor europene aplicabile în Republica Moldova, mecanismele și metodele de armonizare a standardelor de viață dintre Republica Moldova și spațiul european, dificultățile de ordin economic și social ale Republicii Moldova ce ar putea fi soluționate și depășite prin intermediul cooperării și eventualei integrări în Uniunea Europeană și tangențele și consistența spațiilor valorice ale celor două entități în perspectiva integrării.

Studenții participanți în cadrul discuțiilor s-au arătat interesați de mecanismele concrete de modernizare a țării și de perspectivele reale de asimilare a bunelor practici europene pentru dezvoltarea Republicii Moldova în general și a sistemului de învățământ în special.

În finalul evenimentului a fost organizat concursul-victorină „Ce cunosc despre Uniunea Europeană”, fiind desemnaţi studenţii-câştigători cu seturi de documente oferite de către Delegaţia UE în Republica Moldova, reprezentant, Irina Draguţanu, PR consultant. La eveniment au participat circa 70 de studenţi, cadre didactice, bibliotecari;

 

Serviciul de presă,

ULIM


11.05.2015