Oportunități profesionale pentru studenții designeri
Alături de tineri specialiști din RM și străinătate

Alături de tineri designeri din R. Moldova și străinătate, studenți din anul IV ai Facultății Informatică, Inginerie și Design, Catedra Design au participat la Expoziția Internatională Specializată “EXPO MOBILA”, ediția a XVIII-a, organizată, recent, la Centrul Internațional Expozițional ”Moldexpo”. Valeria Talchiv, Sergiu Mihailenco, Elena Cîssa și Ana Șipițin au reprezentat ULIM-ul cu proiecte de design interior, picturi în stil fluid art, desene pe bază de acril, acuarelă și produse handmade. Evenimentul reprezintă oportunitate profesională a viitorilor noștri specialiști, care au ajuns în atenția unor companii de profil, unde și-ar dori să muncească după absolvire.

Al doilea an consecutiv, studenții designeri din cadrul ULIM au fost invitați la "Expo Mobila",  un instrument eficient de promovare și prezentare a produselor, ce reflectă toate aspectele pieței moderne, busola precisă în lumea ideilor și tendințelor. Participarea la expoziție ajută specialiștii la identificarea direcțiilor prioritare de dezvoltare, să-și găsească parteneri de afaceri și clienți.

Motto-ul ulimiștilor: în armonie cu tendințele pieței și cu cererile clientului

Ulimiștii avut parte de aprecierile organizatorilor, care îi invită la această importantă platformă de comunicare a designerilor din țară și străinătate. Catedra  Design, ULIM, puțin cunoscută anul trecut, la ediția 2017, a început să se afle în atenția multor experți de profil, dar și  a tinerilor, care vor să ajungă specialiști de marcă în domeniu. 

”Concluzia noastră e, că nu-i atât de greu să te angajezi ca designer de interior, în R. Moldova. Trebuie doar să-ți placă ceea ce faci, cu pasiune și profesionalism, în armonie cu tendințele pieței și cu cererile clientului. Mulțumim conf. univ., arhitectei Rodica Taburța de la Catedra Design, pentru sprijin, sfaturi și coordonare”, menționează studenta Valeria Talchiv.

Pentru alte detalii referitoare la activitățile studenților designeri, la ULIM, accesați linkul: Cei mai buni studenți designeri, implicați în amenajări interioare, la ULIM

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM


06.10.2017